Læs nyt fra Vejlederforum.

Vejlederforum | Blog | Abonnement | Konferencer | Magasin | Lovguide Vejleder


Slip mavefornemmelsen!

"Det at finde sin egen stemme, at selv-bestemme, er blevet et påbud. Det forventes af de unge, at de selv tager styringen og forfølger deres mål. Disse mål er defineret ud fra, hvad der føles rigtigt for den unge."

Selv de mest ressourcestærke unge har dog svært ved at mærke sig selv og tage styring i deres eget liv. Men hvad nu, hvis man for en stund lader være med at mærke efter?

Psykolog Anna Fjeldsted præsenterer en samtaleform, hvor den unge for en stund får lov at slippe mavefornemmelsen i artiklen Verden i den enkelte.

Følg med i serien om De (måske) selvbetjente.

En løftet pegefinger til uddannelsesparatheden

Uddannelsesparathed nævnes hele 55 gange i den seneste bekendtgørelse, men det videnskabelige grundlag er spinkelt, mener Vibekemaj Høeg Andersen, der har dedikeret en opgave fra DPU til det omstridte begreb.

"Hvis det skal lykkes at opfylde regeringens 95 % - målsætning, burde man for det første undersøge videnskabeligt, hvad der skaber uddannelsesparathed, og derefter handle politisk på baggrund af viden og ikke politiske værdier og antagelser."

Læs artiklen Uddannelsesparathed - et ateoretisk og politisk genereret begreb på Vejlederforums Vidensdeling.

Et Focaultsk blik på karrierevejledning

Hvorfor lægges der så stor vægt på læring af karrierefærdigheder, når politik for karrierevejledning udformes både nationalt og internationalt? Hvad lægges der mindre vægt på? Og hvilket indhold kunne man alternativt formidle fra myndighedernes side?

Laila Lund Ohnstad, der er karrierevejleder og masterstudent i karriereveiledning ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, tager Focault i hånden, når hun stiller skarpt på de spørgsmål i sin artikel Et blikk på CMS med Focaults lupe på Vejlederforums Vidensdeling.Hvem skal vinde Vejlederprisen?

Har du en kollega, som går nye veje inden for vejledning? Eller som tager bemærkelsesværdige initiativer til samarbejde eller løsning af praktiske vejledningsopgaver? En kollega, som ganske enkelt gør en forskel?

Så nominér din kandidat til Schultz' Vejlederpris 2015.

Læs alt om kriterier for nominering, tidligere prisvindere og en stærk bestyrelse.

Kontakt os

■ Har du glemt din kode?
■ Har du forslag?
■ Vil du have et tilbud på et institutionsabonnement?

Så kontakt chefredaktør Mette Marie Callesen på mmc@schultz.dk eller
41 95 47 94.

Mød os

Schultz afholder løbende arrangementer og deltager på messer. Læs mere.

Følg os

Følg Schultz' firmaprofil på LinkedIn, hvor vi bl.a. poster nyheder og jobs.

Du er tilmeldt med e-mailadressen laila.lund@vaf.no.
Redigér eller afmeld din tilmelding.

Schultz | Annexstræde 5 | 2500 Valby | tlf. 72 28 28 27 |
schultz@schultz.dk | www.schultz.dk