Læs nyt fra Vejlederforum.

Vejlederforum | Blog | Abonnement | Magasin | MinFremtid | Lovguide Vejleder | Facebook


Derfor skal vi undre os

"Kære unge menneske og jer, der viser vej og guider: Giv tid til at rejse ud i kunstens virtuelle verdener, hensæt dig i undrende og langsomme tilstande, og mærk, hvordan dét at tilegne sig viden ikke alene handler om at spille det spil, der har lært dig at præstere godt, men om at undre dig på en kvalificeret måde."

Formidlingschef på Statens Museum for Kunst Berit Anne Larsen ville ønske, at flere sagde op i konkurrencestaten og i stedet gav sig tid til undren. Læs Derfor skal vi undre os.

Fik du læst?

Inden vi fylder glasset med kølig Aperol og får fregner på næsen, kaster vi traditionen tro et tilbageblik på nogle af sæsonens højdepunkter:
Aha
Indrømmet. Da vi begav os ud temaet om tværfaglighed, havde vi fuld tillid til tesen: Tværfagligt samarbejde er svært. Lektor Anne Marie Villumsen kunne imidlertid fortælle os, at det, vi kalder tværfagligt samarbejde, er alt andet end tværfagligt. Fik du læst Ægte tværfaglighed ses sjældent?

Og sociolog Morten Ejrnæs kunne åbenbare, at vi slet ikke er så uenige, som vi går og tror. Faktisk er faglig uenighed mellem professioner en skadelig myte.

Uha
Kunstig intelligens kan virke skræmmende. Men at male robotten på væggen er en blindgyde, mente UU-souschef Claudia Hoffmann Dose, der præsenterede Det nye par: robotten og UU-vejlederen.

Som formand for Sirikommissionen er Ida Auken lige så progressiv, men også nuanceret. For teknologi kan både være et værktøj og et våben.God sommer - glæd dig til august!

Vejlederforum håber, at du får en kærlig og kulret sommer! Vi vender stærkt tilbage i august, hvor vi bruger regeringens omdiskuterede reformudspil "Tro på dig selv - det gør vi" som en anledning til at kigge nærmere på, hvad der egentlig gør en forskel. Hvad gør en forskel, når sårbare unge skal gennemføre en uddannelse? Og hvad gør en forskel, når borgeren skal komme fra ledighed i job? Én ting er vi sikre på: Både du og vi vil gerne gøre en forskel.

God sommer!

Find os

Find Vejlederforum på Facebook, deltag i debatten og vær med til at udbrede budskabet om vejledning.

Kontakt os

■ Har du glemt din kode?
■ Har du forslag?
■ Vil du have et tilbud på et institutionsabonnement?

Så kontakt chefredaktør Mette Marie Callesen på mmc@schultz.dk eller
41 95 47 94.

Mød os

Schultz afholder løbende arrangementer og deltager på messer. Læs mere.

Følg os

Følg Schultz' firmaprofil på LinkedIn, hvor vi bl.a. poster nyheder og jobs.

Du er tilmeldt Nyt fra Schultz Vejlederforum med e-mailadressen marketing@schultz.dk.
Redigér eller afmeld din tilmelding.

Schultz | Annexstræde 5 | 2500 Valby | tlf. 72 28 28 27 |
schultz@schultz.dk | www.schultz.dk